Snelle hap met taartje van tomaat, prei, zachte kaas

Niet veel tijd maar graag toch een warme / verwarmende maaltijd. Dit hartige taartje is super snel, eetvriendelijk en kan je perfect maken samen met je kids.

Gaat ook perfect samen met een lekkere kop soep (die je bv. maakt van de groene bloemkool) & is een lekker alternatief voor wie geen eitjes lust/mag eten in een quiche.

Tijdsduur: +- 20min.
meeste tijd wordt besteed aan het gerecht in de oven dus tussendoor heb je perfect de tijd om iets anders te doen 😉 langleve de multitasker

Boodschappenlijstje:

  • zachte kaas naar keuze – wij gebruiken hier ricotta maar regelmatig maken wij het ook met zachte geitenkaas
  • groene kruiden naar wens – basilicum, peterselie, bieslook zijn echte aanraders
  • voorverpakte pizzadeeg of flamkuchedeeg (als je kiest voor blader of kruimeldeeg is de bereidingstijd een stuk langer)

Wat je mogelijks al in huis hebt:

  • citroen
  • peper
  • zout
  • grof zout
  • olijfolie

Ingrediënten uit je groentenbox:

  • prei
  • tomaat
  • ajuin (optioneel)

 

Let’s do this

  1. Verwarm de oven voor op 180°C– haal de bladerdeeg pakjes uit de koelkast zodat ze even op temperatuur kunnen komen.
  2. Snij de prei in de lengte in 2 en versnij verder tot halve ringen. Gebruik enkel het wit bij voorkeur, het groen kan je gebruiken voor als je de bloemkoolsoep maakt of een andere soep.
  3. Spoel de preistukjes in een vergiet, laat uitlekken en doe in een kom.
  4. Meng de prei met flink wat olijfolie, peper & zout
  5. Spoel en snij de tomaat in 2 – snij iedere helft vervolgens in halve schijfjes
  6. Snij indien gewenst ook een halve ajuin in halve schijfjes zoals de tomaat.
  7. rol je deeg uit en laat liggen op het bakpapier
  8. Bestrijk de bovenkant met ricotta of zachte kaas – kruid bij met wat olijfolie en peper
  9. Leg hier bovenop de tomatenschijfjes, leg optioneel hierop de schijfjes ajuin
  10. Strooi hier bovenop de preistukjes (heb je niet alles nodig, gebruik ook voor bij je soep)  – werk nog even af met wat peper en olie
  11. Zet in de oven gedurende +-10 min. (Je volgt hiervoor best de bakinstructies op de verpakking van de bladerdeeg)
  12. Spoel & versnij ondertussen de groene kruiden
  13. Haal uit de oven bestrooi met grof zout, eventueel klein scheutje olijfolie, zeste van citroen en de groene kruiden

DRESSEREN MAAR:

Hmmmm dresseren? Geen werk meer aan – eenmaal klaar in de oven is het klaar om op tafel te serveren. Het enige dat je misschien nog hoeft te doen is een tasje soep opwarmen.

SMAKELIJK

Blijf je graag up to date van onze creaties ontdek meer via onze instagram-pagina van Versleverancier of Kwizien Celine