Venkel-Wortel salade met pittige kip, citrus-mosterddressing & flat bread

Tijdsduur: +- 30min

Haalbaarheidsfactor:
dummy-proof: volg de stappen 😉
challenge-proof: maak je flatbread & yoghurtvinaigrette zelf

Deze salade kan zonder de kip ook perfect als side-dish bij een gezellige BBQ

Materialen: 

  • braadslee (kies je voor volledig kip) – anti-aanbakpan (kies voor kipfilets)
  • vuurvaste schaal voor maïs – *je kan ook maïs uit blik gebruiken en dan heb je dit niet nodig
  • mandoline – *niet voorhanden? gebruik een dunschiller gebruiken of fijn snijden met een keukenmes
  • grote kom om de groentjes te mengen
  • oven & fornuis
  • keukenmes
  • snijplank

Ingrediënten: 

  • venkel
  • wortels
  • avocado
  • sla
  • kip op zijn geheel of kipfilets
  • kippenkruiden
  • gezouten boter voor bij de maïs
  • witte yoghurtdressing (je kan deze ook zelf maken)
  • flat bread (je kan deze ook zelf maken)
  • geroosterde cashewnoten
  • peper
  • zout
  • olie

 

Let’s do this

  1. Kruid de kip op zijn geheel met kippenkruiden, olie – zet in een braadslee in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 1H | *tip: maak het jezelf gerust gemakkelijk en koop kipfilets – kruiden bakken & klaar 🙂
  2. Neem de maïs & leg hier wat stukjes gezouten boter op – zet maïs gedurende 30min. mee in de oven.
  3. Schil de wortels *tip: heb je een bussel jong wortels dan hoef je deze niet eerst te schillen
  4. Neem bij voorkeur een mandoline: Maak fijne plakjes van de venkel & wortel – doe deze bij voorkeur in een kom met ijskoud water
  5. Snij de avocado open & haal de pit eruit – snij in blokjes van ongeveer 2cm
  6. Haal tussendoor regelmatig de kip uit de oven & overgiet deze met het braadvet dat je vindt in de braadslee (aroseren – als je op zoek bent naar een chic woord)
  7. Snij de sla los van de krop en spoel deze in een gootsteen met water – laat vervolgens uitlekken of zwier met een slazwierder
  8. Haal na 30minuten de maïs uit de oven & snij de maisstukjes van de kolf
  9. Giet het water af van de venkel & wortel door een vergiet en laat even uitlekken
  10. Meng de maïs, venkel, wortel, avocado… voeg wat olie, peper & zout toe en meng gedurende een minuut onder elkaar

DRESSEREN MAAR:

  • Neem een toffe schaal en leg op de bodem wat witte yoghurtvinaigrette – benieuwd hoe je zelf een eenvoudige lekkere yoghurtdressing kunt maken? Bekijk dan het filmpje binnenkort
  • Bedek de bodem met fris gewassen & uitgelekte sla – leg hierop de mengeling van maïs, venkel, wortel, avocado
  • Haal de kip uit de oven en versnijdt deze in breedte – telkens 2cm
  • Werk eventueel af met wat geroosterde cashewnoten, wat extra olie, peper & grof zout
  • Serveer hierbij het flat-bread – je kan dit kopen in de supermarkt of in 1,2,3 thuis zelf maken met onderstaand recept (binnenkort te zien)