Bloemkoolcouscous met een Oosterse touch
Verwarmende kruiden & bloemkool bereid op net-niet-voor-de-handliggende manier
Tijdsduur: +- 30min.
Wens je graag een stukje vlees bij dit gerecht – dit gaat perfect samen met een stukje gegrilde kip of kortgebakken Belgisch Wit-blauw
Boodschappenlijstje:
- rozijnen
- verse koriander
- sriracha pasta (rode ‘pasta’ in fles met groen dopje en vogel op de fles)
- (optioneel een stukje kip of Belgisch Wit-Blauw)
Wat je mogelijks al in huis hebt:
- peper
- grof zout
- olijfolie gewoon & extra vierge
- komijn
- chili
- mayonaise
- limoen
Ingrediënten uit je groentenbox:
- bloemkool
- rucola
Let’s do this
- Snij 2 teentjes look heel fijn – rooster in een pan kort even komijnpoeder & chillipoeder.
- Versnij de bloemkool zeer fijn totdat je couscous krijgt.
- Doe olie in een pan & fruit de look – voeg hier ook de bloemkool aan toe en bak op. Voeg hier ook de geroosterde kruiden aan toe & een snuifje zout. Bak op en roer regelmatig (tot dat de bloemkool beetgaar is – let op laat de bloemkool niet te lang op het vuur staan).
- Serveer je hier graag een stukje vlees of kip bij, dan is het nu het moment om ook dit stukje vlees of kip te bakken in een pan.
- Haal de bloemkool van het vuur. Meng de rozijnen, sap van limoen, olijfolie extra vierge, korianderblaadjes & eventueel een weinig zeste van limoen onder de couscous.
- Maak sriracha mayo – met 2 eenheden mayo & 1 eenheid sriracha pasta
DRESSEREN MAAR:
Serveer het gevogelte of biefstuk aan tafel (eventueel op een houten plank)
De bloemkoolcouscous kan in een keramiek kom & werk je af met rucola, olijfolie extra vierge, grof gemalen peper & grof zout.
Serveer met de sriracha mayo
SMAKELIJK
Blijf je graag up to date van onze creaties ontdek meer via onze instagram-pagina van Versleverancier of Kwizien Celine