Bloemkoolcouscous met een Oosterse touch

Verwarmende kruiden & bloemkool bereid op net-niet-voor-de-handliggende manier

Tijdsduur: +- 30min.
Wens je graag een stukje vlees bij dit gerecht – dit gaat perfect samen met een stukje gegrilde kip of kortgebakken Belgisch Wit-blauw

Boodschappenlijstje:

  • rozijnen
  • verse koriander
  • sriracha pasta (rode ‘pasta’ in fles met groen dopje en vogel op de fles)
  • (optioneel een stukje kip of Belgisch Wit-Blauw)

Wat je mogelijks al in huis hebt:

  • peper
  • grof zout
  • olijfolie gewoon & extra vierge
  • komijn
  • chili
  • mayonaise
  • limoen

Ingrediënten uit je groentenbox:

  • bloemkool
  • rucola

 

Let’s do this

  1. Snij 2 teentjes look heel fijn – rooster in een pan kort even komijnpoeder & chillipoeder.
  2. Versnij de bloemkool zeer fijn totdat je couscous krijgt.
  3. Doe olie in een pan & fruit de look – voeg hier ook de bloemkool aan toe en bak op. Voeg hier ook de geroosterde kruiden aan toe & een snuifje zout. Bak op en roer regelmatig (tot dat de bloemkool beetgaar is – let op laat de bloemkool niet te lang op het vuur staan).
  4. Serveer je hier graag een stukje vlees of kip bij, dan is het nu het moment om ook dit stukje vlees of kip te bakken in een pan.
  5. Haal de bloemkool van het vuur. Meng de rozijnen, sap van limoen, olijfolie extra vierge, korianderblaadjes & eventueel een weinig zeste van limoen onder de couscous.
  6. Maak sriracha mayo – met 2 eenheden mayo & 1 eenheid sriracha pasta

DRESSEREN MAAR:

Serveer het gevogelte of biefstuk aan tafel (eventueel op een houten plank)

De bloemkoolcouscous kan in een keramiek kom & werk je af met rucola, olijfolie extra vierge, grof gemalen peper & grof zout.

Serveer met de sriracha mayo

SMAKELIJK

Blijf je graag up to date van onze creaties ontdek meer via onze instagram-pagina van Versleverancier of Kwizien Celine