BUTTERNUT

OORSPRONG / SEIZOEN / BEWARING

Butternut wordt geteeld door onze boeren in Dikkelvenne, Deurle & Merendree. Oorspronkelijk is deze flespompoen afkomstig uit Mexico maar hij is intussen het hele jaar door in Vlaanderen te vinden. Het echte seizoen van de butternut is eerder tussen oktober en februari.

RECEPT BUTTERNUT

Benodigdheden:

800gr Argentijnse Scampi, 1 broccoli, 2 rode chilli’s, 1 venkel, 2el sesamzaad,

Vinegrette: 80gr graantjesmosterd, 200ml sushi azijn, 100ml mirin, 50ml saké, 225gr honing, 1el verse thijm, 2el sesamolie

Bereiding:

  • De argentijnse scampi pellen en verwijderen van het darmkanaal
  • Snijdt de broccoli, rode chilli en venkel in brunoise
  • De vinegrette: laat de azijn en saké met mosterd inkoken, vervolgens de andere ingrediënten toevoegen en nog 1 minuut laten sudderen.
  • Laat de zoutsteen 15minuten warmen in een voorverwarmde oven op 180°

Afwerking:

  • Dresseer de salademengeling in een kom of bord
  • Overgiet de salade met vinegrette en sesamzaadjes
  • Haal de zoutsteen uit de oven en laat de scampi hier 1-2minuten op rusten tot ze gaar zijn.
  • Leg vervolgens de scampi op de salade of zet de zoutsteen direct op tafel voor een familiale sfeer.

meer recepten met butternut
Butternut pompoensoep met appel & gember
Butternut in de oven
Butternut tajine

Butternut pompoensoep met appel & gember
Butternut in de oven
Butternut tajine

Butternut pompoensoep met appel & gember
Butternut in de oven
Butternut tajine