Cole slaw met Oost-Vlaamse kolen
Tijdsduur: +-20 min
Haalbaarheidsfactor:
dummy-proof: volg de stappen 😉
challenge-proof: dit gerecht is ideaal als één van de side-dishes voor je BBQ of zomers tuinfeestje
Materialen:
- groentenrasp – een keukenrobot kan eventueel ook als je die hebt maar is niet noodzakelijk, heb je geen van beiden dan is een scherp keukenmes ook perfect
- grote kom om de groentjes te mengen
- keukenmes
- snijplank
Ingrediënten:
- koolsoorten naar keuze bv. rode kool, spitskool, witte kool *tip: rauw broccoli of bloemkool je eventueel ook fijngesneden toevoegen
- wortels
- gedroogde veenbessen
- curry-poeder (optioneel)
- wat kristalsuiker (optioneel)
- chardonnay-azijn
- peper
- zout
- olie
Let’s do this
- Spoel alle kolen en snij ze heel fijn in reepjes (max. 0.5cm)
- Schil de wortels en rasp ze fijn met een groentenrasp
- Doe alles samen in een grote kom & voeg wat olie, peper & zout toe
- Voeg de veenbessen toe – *tip: geen fan van veenbessen, je kan ze ook vervangen door krenten of rozijnen
- Voeg de Chardonnay-azijn toe als ook de curry-poeder *tip: de chardonnay-azijn is zuur en zorgt ervoor dat in combinatie met de olie de kolen koud gegaard worden
- Laat alles een 3à4-tal uurtje staan (voor de koude garing)
DRESSEREN MAAR:
- Neem een toffe schaal en leg hierin de kolen-wortel mengeling
- Werk af met een aantal draaien van de pepermolen en wat grof zeezout
- Naar keuze kan je hier bloemen van Oost-Indische kers aan toevoegen als garnituur