Dim Sum van savooikool met gehakt & kortgebakken paddenstoel
Tijdsduur: +- 30min
Haalbaarheidsfactor:
dummy-proof: volg de stappen 😉 – de paddenstoel bereiding kan iets tricky-er zijn
Materialen:
- kookpot met deksel
- stoommandje die op de kookpot kan
- keukenmes
- fornuis
- keukenmes
- snijplank
Ingrediënten:
- ajuin
- gehakt: bij voorkeur gemengd gehakt
- savooiekool
- paddenstoel
- mizo
- soja-saus
- witte wijn
- klontje boter
- wasabi
- sriracha creme
- mayonaise
- peper
- zout
- arachide- of zonnebloemolie
- optioneel: noodles (bereiden volgens info op de verpakking)
Let’s do this
- zet een kookpot met water op het vuur en plaats hierop het stoommandje. Pluk de savooiebladeren en laat deze 5-tal minuten stomen / gebruik de grootste bladeren.
- Snij de ajuin in fijne stukjes.
- Zet een pan op het vuur en doe hier bij voorkeur wat zonnebloem of arachide-olie in
- Laat heet worden en bak 1/2e van de gesneden ajuin met 1/3e van het gehakt.
- Doe het overige gehakt en het gebakken gehakt met de ajuin in een mengkom, voeg mizo toe naar eigen voorkeur, peper en eventueel nog wat extra zout.
- Leg de savooiebladeren op een werkblad en leg hierop een hoopje gemengd gehakt – plooi de zijkanten toe van de kool en rol op tot je een dim-sum bekomt.
- Laat dit alles nog es samen verder stomen tot het gehakt volledig gaar is (snij eventueel een dim-sum door voor controle)
- Verwarm opnieuw de pan van het gehakt – doe hier wat sojasaus in en schrap de aangebakken gehakt los – laat heet worden en voeg de overige ajuin en paddenstoelen toe.
- Bak op in een hete pan en kruid met zout & peper – voeg een klontje boter toe & blus met witte wijn.
DRESSEREN MAAR:
- Neem een schaal en leg hierin de gebakken paddenstoelen – leg hierop de gestoomde dim-sum met gehakt.
- Maak een soja-sausje gemengd met de wasabi
- Meng de mayonaise met de sriracha-crème
- Serveer eventueel met wat noodles