Dim Sum van savooikool met gehakt & kortgebakken paddenstoel

Tijdsduur: +- 30min

Haalbaarheidsfactor:
dummy-proof: volg de stappen 😉 – de paddenstoel bereiding kan iets tricky-er zijn

 

Materialen: 

  • kookpot met deksel
  • stoommandje die op de kookpot kan
  • keukenmes
  • fornuis
  • keukenmes
  • snijplank

Ingrediënten: 

  • ajuin
  • gehakt: bij voorkeur gemengd gehakt
  • savooiekool
  • paddenstoel
  • mizo
  • soja-saus
  • witte wijn
  • klontje boter
  • wasabi
  • sriracha creme
  • mayonaise
  • peper
  • zout
  • arachide- of zonnebloemolie
  • optioneel: noodles (bereiden volgens info op de verpakking)

 

Let’s do this

  1. zet een kookpot met water op het vuur en plaats hierop het stoommandje. Pluk de savooiebladeren en laat deze 5-tal minuten stomen / gebruik de grootste bladeren.
  2. Snij de ajuin in fijne stukjes.
  3. Zet een pan op het vuur en doe hier bij voorkeur wat zonnebloem of arachide-olie in
  4. Laat heet worden en bak 1/2e van de gesneden ajuin met 1/3e van het gehakt.
  5. Doe het overige gehakt en het gebakken gehakt met de ajuin in een mengkom, voeg mizo toe naar eigen voorkeur, peper en eventueel nog wat extra zout.
  6. Leg de savooiebladeren op een werkblad en leg hierop een hoopje gemengd gehakt – plooi de zijkanten toe van de kool en rol op tot je een dim-sum bekomt.
  7. Laat dit alles nog es samen verder stomen tot het gehakt volledig gaar is (snij eventueel een dim-sum door voor controle)
  8. Verwarm opnieuw de pan van het gehakt – doe hier wat sojasaus in en schrap de aangebakken gehakt los – laat heet worden en voeg de overige ajuin en paddenstoelen toe.
  9. Bak op in een hete pan en kruid met zout & peper – voeg een klontje boter toe & blus met witte wijn.

DRESSEREN MAAR:

  • Neem een schaal en leg hierin de gebakken paddenstoelen – leg hierop de gestoomde dim-sum met gehakt.
  • Maak een soja-sausje gemengd met de wasabi
  • Meng de mayonaise met de sriracha-crème
  • Serveer eventueel met wat noodles