Gepofte bietjes met oven-aardappelen & kipfilet

Tijdsduur: +- 40min

Haalbaarheidsfactor:
dummy-proof: volg de stappen 😉
er wordt heel wat bereid in de oven waardoor je tussendoor tijd hebt om iets anders te doen

 

Materialen: 

  • braadslee
  • keukenpan
  • schaal om kipfilet te marineren
  • oven & fornuis
  • keukenmes
  • snijplank

Ingrediënten: 

  • kurkuma
  • zout
  • cayenne
  • paprika
  • peper
  • zout
  • olie van plantaardige oorsprong
  • tijm of rozemarijn
  • aardappelen
  • chiogga biet & gele biet
  • room

 

Let’s do this

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Maak een kruidenmengeling met een snuifje kurkuma, zout & cayennepeper, voeg hier 2 eetlepels currypoeder & paprikapoeder aan toe – voeg hieraan plantaardige olie toe (zo heb je een marinade voor de kipfilets) – leg de kipfilet hierin
  3. Schil de bieten & snij ze in 8 – doe ook hetzelfde met aardappelen overgiet met wat olie  en leg in een ovenschaal – voeg eventueel wat gedroogde tijm & rozemarijn toe
  4. Zet in de voorverwarmde oven gedurende 30 – 35min.
  5. Bak net voordat de aardappelen & de bietjes gaar zijn de kipfilets in een zeer hete pan (olie toevoegen aan de pan is niet nodig / je kan ze ook perfect grillen – laat de kipfilet hiervoor even uitlekken op een keukenpapier
  6. Zijn de kipfilet gaar – voeg eventueel op het einde wat room toe en laat even opkoken. Op die manier heb je een eenvoudig sausje – kruid af met peper & zout

DRESSEREN MAAR:

  • serveer de ovenschaal met de bietjes en aardappelen op tafel – kruid nog even af met grof zeezout en een draai van de pepermolen
  • serveer de kipfilet eventueel apart