Gepofte bietjes met oven-aardappelen & kipfilet
Tijdsduur: +- 40min
Haalbaarheidsfactor:
dummy-proof: volg de stappen 😉
er wordt heel wat bereid in de oven waardoor je tussendoor tijd hebt om iets anders te doen
Materialen:
- braadslee
- keukenpan
- schaal om kipfilet te marineren
- oven & fornuis
- keukenmes
- snijplank
Ingrediënten:
- kurkuma
- zout
- cayenne
- paprika
- peper
- zout
- olie van plantaardige oorsprong
- tijm of rozemarijn
- aardappelen
- chiogga biet & gele biet
- room
Let’s do this
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Maak een kruidenmengeling met een snuifje kurkuma, zout & cayennepeper, voeg hier 2 eetlepels currypoeder & paprikapoeder aan toe – voeg hieraan plantaardige olie toe (zo heb je een marinade voor de kipfilets) – leg de kipfilet hierin
- Schil de bieten & snij ze in 8 – doe ook hetzelfde met aardappelen overgiet met wat olie en leg in een ovenschaal – voeg eventueel wat gedroogde tijm & rozemarijn toe
- Zet in de voorverwarmde oven gedurende 30 – 35min.
- Bak net voordat de aardappelen & de bietjes gaar zijn de kipfilets in een zeer hete pan (olie toevoegen aan de pan is niet nodig / je kan ze ook perfect grillen – laat de kipfilet hiervoor even uitlekken op een keukenpapier
- Zijn de kipfilet gaar – voeg eventueel op het einde wat room toe en laat even opkoken. Op die manier heb je een eenvoudig sausje – kruid af met peper & zout
DRESSEREN MAAR:
- serveer de ovenschaal met de bietjes en aardappelen op tafel – kruid nog even af met grof zeezout en een draai van de pepermolen
- serveer de kipfilet eventueel apart