Gevulde butternut met paprika, look, ajuin & gehakt

Heerlijke verwarmend & eenvoudig. Ook een antwoord voor al degene die ervan overtuigd zijn dat pompoen beter aan je voordeur ligt aan op je bord 🙂

Tijdsduur: +- 40min. – 45min.

Boodschappenlijstje:

  • gehakt naar keuze
  • eventueel wat miso
  • harde kaas (bv. pecorino, parmegiano, …)

Wat je mogelijks al in huis hebt:

  • peper
  • grof zout
  • olijfolie, plantaardige olie
  • tijm
  • kruiden zoals cayennepeper, paprikapoeder, kurkuma, curry (optioneel)

Ingrediënten uit je groentenbox:

  • paprika
  • look
  • ajuin
  • voel je vrij om hier nog andere groentje aan toe te voegen zoals bv. courgette, tomaat,…

 

Let’s do this

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Snij of pres de look fijn – snij ook de ajuin heel fijn, snij de paprika in reepjes
  3. zet een klein (steel)pannetje op het vuur doe hier wat plantaardige olie in & stoof per direct de look & ajuin & paprika aan. Kruid af met peper & zout en voeg eventueel blaadjes gedroogde tijm toe.
  4. Neem het gehakt en doe in een kom, kruid dit gehakt naar smaak (je kan bv. naar eigen keuze wat paprikakruiden, cayennepeper, curry,… toevoegen) – voeg hier ook de ajuin & look aan toe. Voeg een eetlepel miso eraan toe en meng alles zeer stevig onder elkaar.
  5. Neem de butternut & snij ze midden door in de lengte(van het kroontje tot het naveltje). Verwijder de pitten.
  6. Doe hierin een scheutje plantaardige olie en verdeel de olie, kruid met peper & zout – vul de butternut met het gehaktmengsel.
  7. Zet in de oven voor ongeveer 20 – 30min. (de duur is sterk afhankelijk van de dikte van de butternut alsook de dikte van het gehaktmengsel) – snij voor het serveren even het gehakt door om te kijken of deze voldoende gaar is.

DRESSEREN MAAR:

  • Zet het de gevulde butternut op tafel & werk af met grof zout, draai van de pepermolen, wat olijfolie en eventueel wat geraspte kaas (pecorino, parmezaanse kaas,…)
  • Serveer bij voorkeur met een extra salade die je maakt met de sla, fijn gesneden witloof & rauwe of gepofte rode biet.

SMAKELIJK

Blijf je graag up to date van onze creaties ontdek meer via onze instagram-pagina van Versleverancier of Kwizien Celine