Gevulde aubergine met feta & tomaat

Eenvoudig, snel, vegetarisch & comfortfood. Zo zou ik persoonlijk zelf dit onderstaand gerechtje omschrijven.

Tijdsduur: +- 30min.

Boodschappenlijstje:

  • feta

Wat je mogelijks al in huis hebt:

  • zout
  • plantaardige olie
  • peper
  • balsamico
  • olijfolie
  • geraspte kaas of edelgistvlokken
  • bieslook, tijm of rozemarijn

Ingrediënten uit je groentenbox:

  • aubergine
  • tomaat
  • courgette (optioneel)

 

Let’s do this

  1. Was de aubergine & snij in de lengte in 2. Bestrooi het vruchtvlees met zout en laat even gedurende 5min. en laat vervolgens de aubergine omgekeerd uitlekken gedurende 15min.
  2. Neem de tomaat en snij in fijne blokjes – je kan bij voorkeur (maar dit is wat meer werk) – de pitjes verwijderen & de schil.
  3. Verwarm een (grill)pan met plantaardige olie tot zeer heet. Spoel het zout van de aubergine met water en droog af. Leg de aubergine met de zijde van de vruchtvlees in de pan. Bak / grill aan.
  4. Verwijder het gebakken vruchtvlees uit de aubergine (m.a.w. je holt de aubergine uit).
  5. Meng het vruchtvlees samen met de blokjes tomaat, blokjes feta, een aantal draaien van de pepermolen, wat zout & eventueel wat bieslook, tijm of rozemarijn. Schenk ook een scheut olijfolie & balsamico toe.
  6. Meng goed ondereen en vul de halve aubergine opnieuw op.
  7. Strooi bovenaan eventueel nog wat fijn geraspte kaas, wat vercrumbelde feta of wat edelgistvlokken.
  8. Zet in een voorverwarmde oven 180°C gedurende 15-20min.

DRESSEREN MAAR:

  • Eenmaal je de gevulde aubergines uit de oven haalt zijn ze ready to eat.
  • Serveer eventueel met wat gekookte pasta of met een lekker stukje brood.
  • Liever geen koolhydraten – dan kan je met de gepaste apparatuur spaghetti draaien van de courgette. Mens de courgette-pasta met roze peperbolletjes, zout, olijfolie en eventueel wat citroenzeste. MMMM heerlijk en gezond

SMAKELIJK

Blijf je graag up to date van onze creaties ontdek meer via onze instagram-pagina van Versleverancier of Kwizien Celine