Maaltijdsalade met rijst, gerookte zalm & groenten-ontdekking van de dag

Dit is het soort gerechten dat ik graag maak op het einde van mijn groentenbox-week. Ik ga op ontdekking welke groenten er nog pronken in mijn koelkast & ga hiermee aan de slag – om het eenvoudig te stellen we gebruiken de ‘leftovers’ 😉

Tijdsduur: +- 30min.

Boodschappenlijstje:
Je kan in principe dit gerecht maken met wat je vind in de koelkast maar voor wie strikter dit recept wenst te volgen, zet ik het even hieronder

  • gerookte vis (bv. gerookte zalm, heilbot, makreel,…)
  • eitjes

Wat je mogelijks al in huis hebt:

  • rijst (ik gebruik gemengde rijst)
  • citroen(zeste)
  • olijfolie
  • peper
  • grof zout
  • groene tuinkruiden zoals bv. peterselie, bieslook, basilicum,…
  • boter (dierlijk of plantaardig zoals bv. kokosboter)
  • mayonaise

Ingrediënten uit je groentenbox:

  • avocado
  • tomaat
  • wortel
  • komkommer
  • sla

 

Let’s do this

  1. Meet je rijst af en kook volgens de instructies op de verpakking.
  2. Schil & versnij of rasp de groenten die je gevonden hebt, hier: avocado in blokjes + toevoegen van olijfolie & peper & grof zout, tomaten in blokjes (eventueel ontpit), gewassen sla in fijne reepjes, wortel geschild & geraspt, komkommer geschild & in blokjes.
  3. Kook de eitjes – tip: zet op het vuur een pannetje met water en leg de eitjes hier per direct in. Zet het fornuis aan en laat zowel de eitjes als het water tegelijkertijd opwarmen. Eenmaal dat het water kookt laat je de timer aflopen tot 4 min. Zo heb je een gekookte eitje met een zachte dooier.
  4. Zet de eitjes na 4 min. onder stromend kou water, pel – snij in 2 & kruid met een klein beetje kruidenzout.
  5. Versnij de gerookte vis in reepjes.
  6. Heeft je rijst de bereidingstijd doorlopen. Voeg een beetje boter toe (bv. kokosboter of roomboter) en een klein scheutje olijfolie.
  7. Doe je groenten & vis in een kom – schep hierbij de rijst (je kan kiezen om je rijst eerst volledig te laten afkoelen of licht warm toe te dienen aan je groenten). Meng alles onder door.
  8. Voeg wat mayonaise toe & flink wat peper en een scheut olijfolie, doe ook de citroenzeste hierbij & de fijn gesneden tuinkruiden.

DRESSEREN MAAR:

Zet de kom op tafel

SMAKELIJK

Blijf je graag up to date van onze creaties ontdek meer via onze instagram-pagina van Versleverancier of Kwizien Celine