Mousseline van bloemkool met Noordzeevis & prei

Tijdsduur: +- 30min – 40min

Haalbaarheidsfactor:
Cooking-proof: een comfort-gerecht met een hoge haalbaarheidsfactor

 

Materialen: 

  • kookpot
  • fornuis
  • snijplank
  • keukenmes
  • keukenrobot
  • vergiet
  • koekenpan
  • oven

Ingrediënten: 

  • 1L water
  • bouillonblokje (groenten)
  • bloemkool
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • boter
  • soja-room
  • citroen-optioneel
  • plantaardige olie

 

Let’s do this

  1. Zet een kookpot met 1L water op het vuur en breng aan de kook voeg hieraan het bouillonblokje toe.
  2. Snij ondertussen de bloemkool in roosjes, voeg wat zout toe aan het water en kook de bloemkool gaar (ongeveer 10-12 min.)
  3. Mix de bloemkool in de keukenrobot of thermomix of met handmixer (zorg er zeker voor dat de bloemkoolroosjes hier voldoende gaar zijn) voeg hieraan ook vocht van de bouillon toe zodat er een smeuïge massa ontstaat.
  4. Voeg peper, zout en nootmuskaat toe en eventueel wat gesmolten boter en soja-room
  5. Snij de prei in fijne reepjes of fijne blokjes (volgens eigen voorkeur) en spoel deze grondig onder stromend water. Versnipper eventueel ook wat ajuin. Laat de prei uitlekken.
  6. Stoof de ajuin aan in een koekenpan, voeg de prei toe en bak op. Kruid met peper en zout
  7. Steek de vis in de oven kruid af met wat peper & eventueel een schijfje citroen. Plaats de Noordzeevis naar keuze in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ene 10-tal minuten (de duur kan afwijken naar gelang de soort vis)

DRESSEREN MAAR:

  • Neem een toffe schaal of een individueel bord.
  • Schep onderaan de bloemkoolmousseline – leg hierop de vis
  • Werk af met de gebakken prei op vis of er naast
  • Giet het vocht van de vis ernaast als ‘sausje’ of ‘jus’