Oven wortel, sjallot, rode biet & tomaat met burrata & citroenverbena
Tijdsduur: +- 30min
Haalbaarheidsfactor:
dummy-proof: eenvoudig te bereiden
challenge-proof: laat dit gerecht deel uit maken van een royale sharing tafel met andere gerechten
Materialen:
- braadslee (kies je voor volledig kip) – anti-aanbakpan (kies voor kipfilets)
- dunschiller
- oven & fornuis
- keukenmes
- snijplank
Ingrediënten:
- rode bieten
- wortels
- sjallot
- kleine tomaatjes
- burrata
- citroenverbena
- peper
- zout
- olie
Let’s do this
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Schil de wortels, rode bieten & sjallot & snij dit alles in grove stukken en doe in de braadslee
- Besprenkel dit alles met olijfolie, voeg de tomaatjes toe. Hussel alles door elkaar en zet in de oven gedurende 20 minuten
- Haal de burrata uit de verpakking en laat uitlekken
- Haal de groenten uit de oven en kruid af met een draai van de pepermolen en hussel door elkaar
DRESSEREN MAAR:
- Neem een toffe schaal en leg hierin de ovengroenten – besprenkel met (olijf)olie, wat grof zeezout en wat draaien van de pepermolen.
- Leg de burrata hier bovenop – geef een draai van de pepermolen, wat grof zeezout & een scheut olijfolie.
- Pluk takjes citroenverbena en gebruik de blaadjes om het gerecht af te werken.