Oven wortel, sjallot, rode biet & tomaat met burrata & citroenverbena

Tijdsduur: +- 30min

Haalbaarheidsfactor:
dummy-proof: eenvoudig te bereiden
challenge-proof: laat dit gerecht deel uit maken van een royale sharing tafel met andere gerechten

 

Materialen: 

  • braadslee (kies je voor volledig kip) – anti-aanbakpan (kies voor kipfilets)
  • dunschiller
  • oven & fornuis
  • keukenmes
  • snijplank

Ingrediënten: 

  • rode bieten
  • wortels
  • sjallot
  • kleine tomaatjes
  • burrata
  • citroenverbena
  • peper
  • zout
  • olie

 

Let’s do this

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Schil de wortels, rode bieten & sjallot & snij dit alles in grove stukken en doe in de braadslee
  3. Besprenkel dit alles met olijfolie, voeg de tomaatjes toe. Hussel alles door elkaar en zet in de oven gedurende 20 minuten
  4. Haal de burrata uit de verpakking en laat uitlekken
  5. Haal de groenten uit de oven en kruid af met een draai van de pepermolen en hussel door elkaar

DRESSEREN MAAR:

  • Neem een toffe schaal en leg hierin de ovengroenten – besprenkel met (olijf)olie, wat grof zeezout en wat draaien van de pepermolen.
  • Leg de burrata hier bovenop – geef een draai van de pepermolen, wat grof zeezout & een scheut olijfolie.
  • Pluk takjes citroenverbena en gebruik de blaadjes om het gerecht af te werken.