Leer onze lokale boeren kennen
duurzame samenwerking voor een smaakvolle box
duurzame samenwerking voor een smaakvolle box
Dagelijks leveren Herman & zijn team de inspanningen om de meeste lokale & smaakvolle tomaatjes te kunnen aanbieden. Ze doen dit op een uiterst duurzame manier waarbij vele hommels zorgen voor de bestuiving van al hun tomatenplanten. Gekend voor zijn kerstomaten & Coeur de boeuf tomaten
Christa & haar echtgenoot zorgen wekelijks voor onze verse toevoer van diverse koolsoorten: bloemkool, broccoli, bimi, koolrabi, spitskool,… Geen kool-geheim blijft ongekend voor dit team.
De fakkel werd onlangs doorgegeven door Yves aan Charles. De combinatie van ervaring & jonge dynamiek zorgt voor kwalitatieve witlof uit de buurt van Oosterzele.
De West-Vlaamse champignonteler is gekend voor zijn shiitaké paddenstoelen & oesterzwammen. Elke dag opnieuw leveren zij ons dagverse champignons!
Bosbessen, Framboos, Stekelbessen, Braambessen,… Bessen in alle vormen en kleuren geven je goesting in het zomerseizoen. Verkrijgbaar dankzij onze pluktuin in Ternat.
Sla in al zijn varianten & dagvers uitgestoken van het veld. Ontdek de variëteit aan sla mede dankzij het familiebedrijf van Nick.
De bio frietjes in ons mosselpakket komen van Bio De Zwaluw in Lovendegem. Ter plaatse geoogst, versneden & verpakt. Je kan hun winkel bezoeken via www.biodezwaluw.be
Chris teelt op natuurlijke wijze heel wat groenten & biologische bloemen. Waaronder Warmoes, Venkel, Spinazie en Goudsbloemen
Pompoenen zijn de herfstgroenten bij uitstek. Je kan er creatief mee aan de slag rond halloween maar ze zijn ook Oh zo lekker in de oven, gevuld, in soep,… Je vindt ze in alle formaten & er zijn zoveel diverse soorten beschikbaar dankzij onze teler in Deurle
Bij verschillende gepassioneerde telers uit Deinze, Landegem & Meigem
Zij werken met insecten om de bladluizen te bestrijden. Ook de zwaluw vliegt hier actief rond op zoek naar insecten.
Voor de citrus vruchten (sinaasappel, mandarijn, pompelmoes, limoen, citroen) hebben we een rechtstreeks contact met de teler uit Valancia Spanje. De vruchten met blaadjes zijn onbehandeld en hebben een korte bewaartijd. De vruchten zonder blaadjes werden gewaxed, dit kan je er eenvoudig afwassen met warm water.
Rabarber hebben wij dagvers uit eigen moestuin in Sleidinge
Iedereen eet graag eens een banaan of ananas, deze producten zijn niet beschikbaar binnen Europa. Hiervoor kijken wij samen met de importeur welke producten vers binnen komen per boot.
Wil je liever geen banaan, ananas … kies dan voor de optie ‘ENKEL LOKAAL’ bij het afrekenen van jouw bestelling
Bij Cocquyt zijn ze enorm gekend voor hun appels, peren & kersen. Een van de weinige Oost-Vlaamse laagstam fruittelers! Bezoek zeker eens hun winkel tijdens je fietstocht langs het water!
In Aalter zijn de 2 broers Geoffrey & Frederik een paar jaar geleden begonnen aan een heus kaasavontuur. Met melk van hun eigen koeien zorgen zij voor gekende gentse kazen zoals Genternaer, Boerejan, Chèvre D’hulle …
Ze kozen voor een koeienras met minder CO2 uitstoot, zo is jouw lokale kaas ook nog eens duurzaam!
Wim van Kiem X zorgt elke dag voor verse scheuten en kiemen. Zijn passie en perfectie zorgen voor een zeer kwalitatief product!
Bij Nathalie en Tony staan heel wat vergeten groenten. Op hun boerderij Ons Hof in Merendree kan je echt alles vinden: warmoes, venkel, gele courgette, aubergine, artisjok, gekleurde radijzen, pruimen …
Bij Tineke in Nevele telen ze sinds 1990 rode paprika’s . Wist je dat zij hun CO2 uitstoot hergebruiken voor de groei van hun planten? Zo zijn zij een van de vooruitstrevende landbouwers van de toekomst