Pompoensoep met Toast van Coeur de Boef & waterkers

Een opwarmer in deze killere dagen. Het grote voordeel met soep is dat je deze perfect kunt bewaren voor de dag nadien.

Tijdsduur: +- 30min. – 45min.

Boodschappenlijstje:

  • harde schapen of geitenkaas
  • room (optioneel)
  • brood / toast (mag ook een restje zijn)

Wat je mogelijks al in huis hebt:

  • balsamico azijn
  • peper
  • zout grof
  • zout fijn
  • olijfolie
  • laurier
  • tijm
  • rozemarijn
  • nootmuskaat
  • (geroosterde) pompoenpitten (optioneel)
  • bouillonblokjes

Ingrediënten uit je groentenbox:

  • ajuin
    look
    tomaten – coeur de boef
    pompoen
    • waterkers

 

Let’s do this

  1. Schil de pompoen en snij in grove stukken
  2. Snij de ajuin & de look (2 à 3 teentjes)
  3. Zet een kookpot op het vuur met een scheutje olijfolie
  4. Stoof look & ajuin aan + kruid met peper, zout, laurier
  5. Stoof de pompoenblokjes mee met peper en zout
  6. Doe water bij de kookpot volgens verhouding (1 eenheid groenten = 3 eenheden water) – voeg naar verhouding ook bouillonblokje toe volgens instructies op de verpakking.
  7. Voeg de kruiden tijm & rozemarijn toe (eventueel samengebonden zodat je het achteraf uit de soep kunt halen) . Breng aan de kook gedurende een 20-tal minuten.
  8. Spoel & snij de tomaat fijn – doe in een kommetje en kruid goed af met olijfolie, balsamico-azijn, peper, grof zou & een weinig noot-muskaat. Meng alles goed onder elkaar.
  9. Haal tijm & rozemarijn uit de soep & mix de soep – kruid eventueel bij
  10. Toast een boterham of toast
  11. Leg hierop de tomatenmengeling & rasp hierboven de harde schapenkaas. Werk af met de waterkers.

DRESSEREN MAAR:

  • Zet de tomaten-toasts op tafel in een schaal of op een houten plank
  • Serveer de pompoensoep in een bowl aan tafel. Je kan eventueel afwerken met een scheutje room & wat geroosterde pompoenpitten

SMAKELIJK

Blijf je graag up to date van onze creaties ontdek meer via onze instagram-pagina van Versleverancier of Kwizien Celine