Pompoensoep met Toast van Coeur de Boef & waterkers
Een opwarmer in deze killere dagen. Het grote voordeel met soep is dat je deze perfect kunt bewaren voor de dag nadien.
Tijdsduur: +- 30min. – 45min.
Boodschappenlijstje:
- harde schapen of geitenkaas
- room (optioneel)
- brood / toast (mag ook een restje zijn)
Wat je mogelijks al in huis hebt:
- balsamico azijn
- peper
- zout grof
- zout fijn
- olijfolie
- laurier
- tijm
- rozemarijn
- nootmuskaat
- (geroosterde) pompoenpitten (optioneel)
- bouillonblokjes
Ingrediënten uit je groentenbox:
- ajuin
- look
- tomaten – coeur de boef
- pompoen
-
- waterkers
Let’s do this
- Schil de pompoen en snij in grove stukken
- Snij de ajuin & de look (2 à 3 teentjes)
- Zet een kookpot op het vuur met een scheutje olijfolie
- Stoof look & ajuin aan + kruid met peper, zout, laurier
- Stoof de pompoenblokjes mee met peper en zout
- Doe water bij de kookpot volgens verhouding (1 eenheid groenten = 3 eenheden water) – voeg naar verhouding ook bouillonblokje toe volgens instructies op de verpakking.
- Voeg de kruiden tijm & rozemarijn toe (eventueel samengebonden zodat je het achteraf uit de soep kunt halen) . Breng aan de kook gedurende een 20-tal minuten.
- Spoel & snij de tomaat fijn – doe in een kommetje en kruid goed af met olijfolie, balsamico-azijn, peper, grof zou & een weinig noot-muskaat. Meng alles goed onder elkaar.
- Haal tijm & rozemarijn uit de soep & mix de soep – kruid eventueel bij
- Toast een boterham of toast
- Leg hierop de tomatenmengeling & rasp hierboven de harde schapenkaas. Werk af met de waterkers.
DRESSEREN MAAR:
- Zet de tomaten-toasts op tafel in een schaal of op een houten plank
- Serveer de pompoensoep in een bowl aan tafel. Je kan eventueel afwerken met een scheutje room & wat geroosterde pompoenpitten
SMAKELIJK
Blijf je graag up to date van onze creaties ontdek meer via onze instagram-pagina van Versleverancier of Kwizien Celine