Gevulde puntpaprika met geitenkaas & vitaminen-salade

Tijdsduur: +- 30min

Haalbaarheidsfactor:
dit is een zeer toegankelijk gerecht & dummy-proof

 

Materialen: 

  • oven
  • vuurvaste ovenschaal voor in de oven
  • oven & fornuis
  • keukenmes
  • snijplank

Ingrediënten: 

  • Puntpaprika
  • Smeuïge geitenkaas (lokaal bv. Le Larry, producten hinkelspel)
  • Krulsalade
  • Radijs
  • Witte yoghurtdressing (je kan deze ook zelf maken)
  • Sjallot
  • Balsamico-azijn
  • peper
  • zout
  • olie
  • dit gerecht bevat geen koolhydraten – kook gerust wat pasta hierbij voor de kids

 

Let’s do this

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Snij de puntpaprika middendoor in de lengte & verwijder de zaadlijsten – spoel de paprika’s
  3. Snij de sjallot fijn , doe de geitenkaas in een kom meng wat wat olijfolie, peper & zout
  4. Vul de halve paprika’s met de geitenkaas en leg in een ovenschaal – besprenkel met de balsamico-azijn
  5. Plaats de gevulde paprika’s mee in de oven gedurende 20 minuten
  6. Pluk de sla en kuis de sla onder zacht stromend water – scheur in kleinere stukken
  7. Schil de wortel & rasp deze fijn, snij de radijs in fijne schijfjes
  8. Meng de sla met de wortels en radijs, kruid af met peper & zout & de witte yoghurtdressing
  9. Haal de gevulde paprika’s uit de oven

DRESSEREN MAAR:

  • Maak individuele borden met de gerechten of je kan ook de gevulde paprika’s presenteren op een houten plank & de salade in een keramiek schaal.
  • Serveer eventueel met wat brood of versgekookte pasta