Gevulde puntpaprika met geitenkaas & vitaminen-salade
Tijdsduur: +- 30min
Haalbaarheidsfactor:
dit is een zeer toegankelijk gerecht & dummy-proof
Materialen:
- oven
- vuurvaste ovenschaal voor in de oven
- oven & fornuis
- keukenmes
- snijplank
Ingrediënten:
- Puntpaprika
- Smeuïge geitenkaas (lokaal bv. Le Larry, producten hinkelspel)
- Krulsalade
- Radijs
- Witte yoghurtdressing (je kan deze ook zelf maken)
- Sjallot
- Balsamico-azijn
- peper
- zout
- olie
- dit gerecht bevat geen koolhydraten – kook gerust wat pasta hierbij voor de kids
Let’s do this
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Snij de puntpaprika middendoor in de lengte & verwijder de zaadlijsten – spoel de paprika’s
- Snij de sjallot fijn , doe de geitenkaas in een kom meng wat wat olijfolie, peper & zout
- Vul de halve paprika’s met de geitenkaas en leg in een ovenschaal – besprenkel met de balsamico-azijn
- Plaats de gevulde paprika’s mee in de oven gedurende 20 minuten
- Pluk de sla en kuis de sla onder zacht stromend water – scheur in kleinere stukken
- Schil de wortel & rasp deze fijn, snij de radijs in fijne schijfjes
- Meng de sla met de wortels en radijs, kruid af met peper & zout & de witte yoghurtdressing
- Haal de gevulde paprika’s uit de oven
DRESSEREN MAAR:
- Maak individuele borden met de gerechten of je kan ook de gevulde paprika’s presenteren op een houten plank & de salade in een keramiek schaal.
- Serveer eventueel met wat brood of versgekookte pasta