Rijst-salade met huisgemaakte kalkoennuggets – prinsessenboon, koolrabi, paprika & ijsbergsla

Tijdsduur: +-45min

Haalbaarheidsfactor:
dummy-proof: volg de stappen 😉 even opletten bij het schillen van de koolrabi
challenge-proof: we maken kalkoennuggets zelf – het is verrassend hoe lekker deze zijn

 

Materialen: 

  • grote kom om eitjes in te breken
  • kom voor panko
  • kookpot met deksel
  • vergiet
  • pan
  • fornuis
  • keukenmes
  • garde
  • knijptang
  • snijplank
  • aardappelmes
  • zesteur

Ingrediënten: 

  • prinsessenbonen
  • gele paprika
  • koolrabi
  • wilde rijst of mengeling
  • kalkoenstukjes
  • mayonaise
  • mosterd
  • citroen
  • panko
  • eitjes
  • kruidenmengeling naar keuze (wij hebben de huisgemaakte zachte kruidenmix gebruikt)
  • bieslook
  • peper
  • zout
  • olie
  • voldoende zonnebloemolie

 

Let’s do this

  1. Breng water aan de kook
  2. Snij de prinsessenbonen in 3 – 2cm per stuk
  3. snij de paprika, haal de zaadlijsten eruit en snij in stukjes van +- 1-1cm, schil de koolrabi en doe hetzelfde
  4. Als het water kookt doe de prinsessenbonen, paprika & koolrabi in het water – breng water opnieuw aan de kook en laat koken gedurende 1-1.5min (beetgaar)
  5. giet af in een vergiet en laat hierover stromend koud water lopen
  6. zet de wilde rijst op het vuur en voeg hier wat kardemom aan toe en gaar met deksel- instructies kan je op de verpakking vinden (kan eventueel in dezelfde kom)
  7. snij de ijsbergsla in fijne reepjes
  8. doe alle groenten samen in een kom, samen met de mayonaise, een goeie lepel mosterd, peper, zout, olie, citroensap & zeste
  9. breek de eieren en kluts samen met de kruidenmengeling
  10. maak ook een kom met panko en kruid met peper en zout
  11. Leg de kalkoenstukjes in de eiermengeling en meng goed erdoor en leg vervolgens in de panko
  12. Zet een pan op het vuur en giet een goeie laag zonnebloemolie hierin
  13. laat de pan met olie goed heet worden (als je de nugget erin legt sist de panko) en bak hierin de kalkoennuggets (ongeveerd 2 min. aan elke zijde, snij door om zeker te zijn dat het voldoende gaar is
  14. laat de gebakken kalkoennuggets uitlekken op een stukje keukenpapier – kruid met nog wat zout & zeste van citroen
  15. Is de rijst klaar met koken voeg dan wat olijfolie, stukje boter toe & wat zout – zet een deksel opnieuw op de rijst & laat smelten – laat de rijst zoveel mogelijk afkoelen en meng vervolgens met de groentjes

DRESSEREN MAAR:

  • Neem een toffe schaal en doe hierin de mengeling van groentjes & rijst
  • Leg hierop de gebakken kippennuggets
  • Werk af met wat kruidenzout & peper