Rijst-salade met huisgemaakte kalkoennuggets – prinsessenboon, koolrabi, paprika & ijsbergsla
Tijdsduur: +-45min
Haalbaarheidsfactor:
dummy-proof: volg de stappen 😉 even opletten bij het schillen van de koolrabi
challenge-proof: we maken kalkoennuggets zelf – het is verrassend hoe lekker deze zijn
Materialen:
- grote kom om eitjes in te breken
- kom voor panko
- kookpot met deksel
- vergiet
- pan
- fornuis
- keukenmes
- garde
- knijptang
- snijplank
- aardappelmes
- zesteur
Ingrediënten:
- prinsessenbonen
- gele paprika
- koolrabi
- wilde rijst of mengeling
- kalkoenstukjes
- mayonaise
- mosterd
- citroen
- panko
- eitjes
- kruidenmengeling naar keuze (wij hebben de huisgemaakte zachte kruidenmix gebruikt)
- bieslook
- peper
- zout
- olie
- voldoende zonnebloemolie
Let’s do this
- Breng water aan de kook
- Snij de prinsessenbonen in 3 – 2cm per stuk
- snij de paprika, haal de zaadlijsten eruit en snij in stukjes van +- 1-1cm, schil de koolrabi en doe hetzelfde
- Als het water kookt doe de prinsessenbonen, paprika & koolrabi in het water – breng water opnieuw aan de kook en laat koken gedurende 1-1.5min (beetgaar)
- giet af in een vergiet en laat hierover stromend koud water lopen
- zet de wilde rijst op het vuur en voeg hier wat kardemom aan toe en gaar met deksel- instructies kan je op de verpakking vinden (kan eventueel in dezelfde kom)
- snij de ijsbergsla in fijne reepjes
- doe alle groenten samen in een kom, samen met de mayonaise, een goeie lepel mosterd, peper, zout, olie, citroensap & zeste
- breek de eieren en kluts samen met de kruidenmengeling
- maak ook een kom met panko en kruid met peper en zout
- Leg de kalkoenstukjes in de eiermengeling en meng goed erdoor en leg vervolgens in de panko
- Zet een pan op het vuur en giet een goeie laag zonnebloemolie hierin
- laat de pan met olie goed heet worden (als je de nugget erin legt sist de panko) en bak hierin de kalkoennuggets (ongeveerd 2 min. aan elke zijde, snij door om zeker te zijn dat het voldoende gaar is
- laat de gebakken kalkoennuggets uitlekken op een stukje keukenpapier – kruid met nog wat zout & zeste van citroen
- Is de rijst klaar met koken voeg dan wat olijfolie, stukje boter toe & wat zout – zet een deksel opnieuw op de rijst & laat smelten – laat de rijst zoveel mogelijk afkoelen en meng vervolgens met de groentjes
DRESSEREN MAAR:
- Neem een toffe schaal en doe hierin de mengeling van groentjes & rijst
- Leg hierop de gebakken kippennuggets
- Werk af met wat kruidenzout & peper