oog voor lekkers

Schoolfruit actie ‘Oog voor lekkers’ met de VERSLEVERANCIER

Het is algemeen bekend dat het eten van fruit een belangrijk onderdeel is van een gezond dieet. Het is daarom van groot belang dat kinderen van jongs af aan gewend raken aan het eten van fruit. Dit is precies waar het project ‘Oog voor Lekkers’ zich op richt.

‘Oog voor Lekkers’ is een project dat speciaal is ontwikkeld voor basisscholen om kinderen te stimuleren meer fruit te eten. Het project bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder het aanbieden van gratis fruit op school, het organiseren van fruit- en groenteactiviteiten en het betrekken van ouders bij het project. Het doel van het project is om kinderen op een leuke en speelse manier te leren over de voordelen van het eten van fruit en hen aan te moedigen om meer fruit te eten.

Gratis fruit voor jouw leerlingen op school

Het aanbieden van gratis fruit op school is een belangrijk onderdeel van het project. Kinderen krijgen op deze manier de kans om verschillende soorten fruit te proeven en te ontdekken welke soorten ze het lekkerst vinden. Daarnaast krijgen ze op deze manier ook de nodige vitaminen en mineralen binnen, wat bijdraagt aan een gezond voedingspatroon.

Naast het aanbieden van gratis fruit worden er ook verschillende activiteiten georganiseerd om kinderen meer te leren over fruit en groenten. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld meedoen aan een groente- en fruitquiz of een fruitsalade maken in de klas. Op deze manier leren kinderen op een leuke en interactieve manier meer over het belang van het eten van fruit en groenten.

Een ander belangrijk onderdeel van het project is het betrekken van ouders bij het project. Ouders worden bijvoorbeeld uitgenodigd om mee te helpen bij het snijden van het fruit of om fruit mee te geven aan hun kinderen voor in de pauze. Op deze manier worden ouders betrokken bij het project en leren zij ook over het belang van gezonde voeding voor hun kinderen.

Waar leveren wij?

Het project ‘Oog voor Lekkers’ heeft al veel succes geboekt op verschillende basisscholen in Vlaanderen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die meedoen aan het project meer fruit eten en ook meer kennis hebben over het belang van gezonde voeding. Het project draagt dus op een positieve manier bij aan de gezondheid en het welzijn van kinderen op school.

Al met al is het project ‘Oog voor Lekkers’ een effectieve manier om kinderen te stimuleren meer fruit te eten. Door het aanbieden van gratis fruit, het organiseren van activiteiten en het betrekken van ouders bij het project, worden kinderen op een speelse manier gestimuleerd om gezonde voedingskeuzes te maken. Het project draagt op deze manier bij aan een gezonde levensstijl van kinderen op school.

Onze referenties: Go scholengroep, KU Leuven, Sint Lucas Kunstacademie, Ugent

Ontvang een testmand en kies zelf welke fruitsoorten & snackgroenten je krijgt op school