[av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-7ddpjc’] [av_heading heading=’Venkel, broccoli & tomaat uit de oven met gebakken Noordzeevis & Hollandaise-saus’ tag=’h1′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=” margin_sync=’true’ padding=’10’ color=” custom_font=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-khx7nu2h’ admin_preview_bg=”][/av_heading] [av_hr class=’invisible’ height=’100′ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-kdg0slhn’ admin_preview_bg=”] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-kdg0diyn’ admin_preview_bg=”] OK laten we even eerlijk zijn… wie herkent het … met de handen in het haar te zitten want je wil zo graag een verse maaltijd op tafel zetten maar de hoeveelheid werk & opkuis achteraf houden je tegen…

Ik blijf het herhalen ik ben een absolute voorstander om groenten zoveel mogelijk op zijn geheel of grofgesneden in de oven te plaatsen. Je respecteert zoveel smaak & vitaminen, gaat super snel & in dit recept voegen we er een snelle Hollandaisesaus aan toe.

Tijdsduur: +- 30min.
Dit recept zit boordevol extra tips hoe jezelf een snelle Hollandaisesaus maakt & de truc om je vis mooi bruin te bakken zonder ‘aankleefgedoe’ in je pan.
[/av_textblock] [/av_one_half][av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-56xmvc’] [av_image src=’https://www.versleverancier.be/wp-content/uploads/index.jpg’ attachment=’11777′ attachment_size=’full’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ copyright=” animation=’no-animation’ av_uid=’av-kdg0qpcz’ admin_preview_bg=”][/av_image] [/av_one_half][av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-4rr2y0′] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-kdg0diyn’ admin_preview_bg=”] Boodschappenlijstje:

  • Noordzeevis (tip: ga langs bij een viskraam of handel & vraag naar de meest verse vis van de dag)

Wat je mogelijks al in huis hebt:

  • witte wijn
  • peper
  • grof zout
  • olijfolie
  • laurier
  • optioneel: citroentijm
  • voor de hollandaisesaus: 2 eidooiers, 10g citroensap, 10g witte wijn, 10g water, 140g boter koud in blokjes

Ingrediënten uit je groentenbox:

    • Broccoli
    • Venkel
    • Tomaat

 
[/av_textblock] [/av_one_half][av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-2gcw8o’] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-kdg07aci’ admin_preview_bg=”] Let’s do this

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Snij de venkel in grove stukken (harde hart moet je niet gebruiken) & de broccoli in grove stukken
  3. Tomaat kan je kiezen om dit ook in grove stukken mee te laten garen in de oven – er zijn best wat mensen die niet graag warme tomaat eten, je kan ook perfect de tomaat in kleine blokjes snijden & koud serveren met wat balsamico azijn, peper, zout, olijfolie.
  4. De de groenten venkel, broccoli (& optioneel tomaat) in een braadslee – kruid af met grof zout, peper, olijfolie of andere plantaardige olie & laurier.
  5. Zet in de voorverwarmde oven gedurende +-20min. of totdat alles beetgaar is.
  6. Hollandaise saus: weeg de ingrediënten vrij nauwkeurig af. Zet een steelpannetje op het vuur en zorg dat je een garde in de buurt hebt. Doe de eierdooiers, witte wijn, water & citroensap in het pannetje & zet op een zacht vuurtje. Klop alles los en voeg beetje bij beetje de klontjes boter toe (blijf ondertussen roeren dit totdat de boter volledig gesmolten is). Heb je een homogene massa zet dan stilaan je vuur op middenstand en blijf kloppen (net iets steviger) totdat de saus begint te binden. Bereikt je saus de gewenste dikte, haal dan je steelpannetje van het vuur en klop nog 1 minuut van het vuur op een koude ondergrond. Kruid af met een snuifje zout.
  7. Neem de vis & zet een grote pan op het vuur en doe hier wat olie in. Leg hierop een stuk bakpapier in de pan en doe hier bovenop ook nog wat olie. Het bakpapier maakt dat je vis mooi gebakken wordt zonder aan te bakken of te verbranden.
  8. Leg je vis in de hete pan en laat bakken op die ene kant totdat de vis langs de zijkant niet meer glazig ziet. Draai je vis heel kort om & zet het vuur onmiddellijk uit. Kruid met peper
  9. Haal je groenten uit de oven.

DRESSEREN MAAR:

Je kant alles op tafel zetten of dresseren in een bord per persoon. Wijzelf maken waar mogelijk het gezellig aan tafel en serveren de pan met de vis op tafel, doen de saus in een keramiek kommetje & de groenten gaan in een toffe ovenschaal op tafel.

SMAKELIJK

Blijf je graag up to date van onze creaties ontdek meer via onze instagram-pagina van Versleverancier of Kwizien Celine
[/av_textblock] [/av_one_half]