[av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-7ddpjc’] [av_heading heading=’Loofwortel in de oven met gebakken spinazie & kip & preischeuten ‘ tag=’h1′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=” margin_sync=’true’ padding=’10’ color=” custom_font=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-kh22mwzg’ admin_preview_bg=”][/av_heading] [av_hr class=’invisible’ height=’100′ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-kdg0slhn’ admin_preview_bg=”] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-kdg0diyn’ admin_preview_bg=”] Tijdsduur: +- 30min

Haalbaarheidsfactor:
Cooking-proof: comfortgerecht met hoge haalbaarheidsfactor

 
[/av_textblock] [/av_one_half] [av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-56xmvc’] [av_image src=’https://www.versleverancier.be/wp-content/uploads/PrivateDiningCateringGent164-845×684.jpg’ attachment=’1194′ attachment_size=’gallery’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ copyright=” animation=’no-animation’ av_uid=’av-kdg0qpcz’ admin_preview_bg=”][/av_image] [/av_one_half] [av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-4rr2y0′] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-kdg0diyn’ admin_preview_bg=”] Materialen: 

  • braadslee – 2 stuks
  • koekenpan
  • spatel
  • oven & fornuis
  • keukenmes
  • snijplank

Ingrediënten: 

  • wortels
  • babyspinazie
  • zeezout
  • peper
  • zout
  • olie plantaardig
  • ajuin
  • kippenfilets
  • boter of soja-saus
  • curry
  • laurier
  • soja-room of lichte room
  • preischeuten
  • kipfilets

 
[/av_textblock] [/av_one_half][av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-2gcw8o’] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-kdg07aci’ admin_preview_bg=”] Let’s do this

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Snij het loof af de wortels zodat je enkel nog wat groene korte uitsteeksels hebt, spoel de wortels en leg in een braadslee.
  3. Voeg een goeie scheut plantaardige olie toe aan de wortel, kruid stevig met grof zeezout & peper. Voeg eventueel nog kruiden toe naar wens.
  4. Zet de wortels in de oven gedurende 40 min.
  5. Snij de ajuin in fijne stukjes / versnipper de ajuin.
  6. Verhit een pan op het vuur en voeg wat plantaardige olie – laat goed warm worden.
  7. Bak vervolgens de kippenfilets door dicht te schroeien aan beide kanten (+-3 min. per kant) – je kipfilets zijn nog niet gaar maar kruid ze af met peper en zout leg ze in braadslee en laat ze meegaren in de oven gedurende +-20 min. (check zeker op gaarheid vooraleer je ze consumeert)
  8. Voeg opnieuw wat olie toe aan de pan en krab eventueel achtergebleven kippenvleesjes los – voeg hieraan de gesneden ajuin toe.
  9. Laat de pan voldoende heet worden en voeg er de spinazie aan toe. (De babyspinazie hoeft op zich niet gespoeld te worden). Schudt regelmatig op. Voeg wat curry kruiden toe, peper, zout & bij voorkeur een heel klein klontje gezouten boter of blus met wat soja-saus.
  10. Haal de spinazie en de ajuin uit de pan – indien de ajuin niet volledig uit de pan is, geen probleem,
  11. Blus de pan met wat witte wijn voeg hieraan laurier toe – voeg wat sojaroom of lichte room toe en laat goed pruttelen. Kruid bij volgens smaak.

DRESSEREN MAAR:

  • Haal de de worteltjes en de kip uit de oven serveer per direct op tafel of schik beiden samen in een schaal. Werk af met de preischeuten
  • Serveer de spinazie in een aparte schaal. Je kan de saus hier aan toevoegen of je kan de saus serveren in een apart kommetje.
[/av_textblock] [/av_one_half]